Vad hände med mästerkocken Josse?

Hm, sitter och funderar på vad som har hänt med mig...

I går morse så upptäckte jag att jag hade glömt att steka upp kycklingen som jag hade tagit fram kvällen innan. Ops... men aja, det är välle bara att steka upp den påengång? Stod kanske och tveka lite när jag skulle ta fram pannan.

Hur var det nu med kyckling och bakterier? Kycklingen får inte ha fel temp och måste vara ordentligt stekt annars kan man få salmonella... hm,, å om det är någon i denna värld som skulle lyckas få salmonella av att misslyckas med en enkel kycklingfilé hemma, så är det juh verkligen jag. Jag tror att mina vänner skulle instämma;)

Men och andra sidan så tänkte jag på vad jag har för mat hemma att leva på fram till den 27 juli.
- 1 burk vita bönor
- 1 burk majs
- 2 burkar hericots verts
- 4 gula lökar
- 1 gamal broccoli
- 1/2 l gamal nypon soppa

hm, inte allt för lovande.. skafferiet då?

- 1/2 paket ris
- Havregryn
- Knäckebröd
...... ja d va ungefär det... den sista pastan skulle jag juh ha till kycklingen...

Här ska ingen mat slängas tänkte jag, grep tag i stekpannan, satte på plattan, hällde i lite olja och satte mig framför datan...

Rätt många minuter senare..

"sniff sniff"
F*n... jag sniffar upp från datan och följer den brända odören in till köket... Klart att jag skulle glömma bort plattan! Jag får nästan leta mig in i köket bland allt matoss/rök (?) för att hitta spisen.. stänger fort som tusan av plattan... Öppnar alla fönster i köket och i vardagsrummet... Stod även ock kämpade som vifftande fläkt med en liten kökshandduk under brandvarnaren så att den inte skulle börja pipa som en dåre...

Jag beslutade mig för att vänta med kycklingen...

Senare på eftermiddagen började det bli dags att börja med middagen. Den här gången glömde jag inte bort att stänga av plattan, men däremot så glömde jag bort att jag lagade mat.
Men den tabben får jag skylla på Martina Haag som ska skriva så roliga böcker så att man faktiskt (utan att hjälpa det) fastnar i böckerna!
När ögonen ville vila lite från "martina-koden" gick jag in till köket för att drick alite vatten.

OPS!
Tittade på spisen, ojdå...
Tittade på klockan, ojdå...

Kycklingen hade nu legat i spekpannan i exakt 1 timme... ojdå,ojdå,ojdå,ojdå..... OJDÅ!!!

What the fu*k.. Nu har jag ju faktiskt kämpat hela dagen med den där förbannade kycklingen och det är ju inte så att jag har nått annat att tillaga från kylen...
Fixade snabbt ihop lite spagetti och voila! Bränd kyckling med spagetti toppat av lite soja.. Kalas! (host, not, host)
Jag tänker inte beskriva smaken av brändkyckling, knaprit var det iallefall..

Torsdag och mästerkocken fortsätter med sina verk....

Jag hade faktiskt e blodpudding i kylen oxå.. Inte en hel, men det räckte till 3 skivor. Eller skivor och skivor, min "skära upp mat talang" var tydligen inte på topp idag, så det bli en massa trasiga småbitar av alltihop.. Ska även erkänna att jag även idag glömde bort tiden (återigen matrina Haags fel) och fick äta kolsvart blodpudding..

Jag förstår verkligen inte. Jag som är så grym på att laga mat ivanliga fall.. Tror att jag än inne i en "du är inte alltid bäst josse period"

Får hoppas att den är borta den 27é när lönen kommer...


Nu ska jag börja plocka lite innan jag hoppar in i duschen och far iväg till petra.. Myskväll ikväll med petra och madde.. Mina sötnosar.

puss å kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0